Mandela: The long walk to freedom

Såg filmen om Nelson Mandela igår kväll. Riktigt bra! Jag tycker om att de inte knysslar och bara visar de bra sakerna han gjorde utan även visar de mindre bra. För trots att Nelson Mandela var en stor man som gjorde väligt mycket bra för sydafrika och som förtjänar att hyllas för sin insats och sina uppoffringar så har även han en del skelett i garderoben.
Men "The long walk to freedom" baserar sig på boken med samma namn och den handlar kort och gott om Nelson Mandelas liv från att han börjar kämpa för det han tror på tills han blir vald till president.
Gillar ni självbiografier är detta en film för er. Den är riktigt sevärd

Att driva med sig själv

Nu är då alltså OS förbi. Passade på att se på avslutningen och jag måste kommentera den lilla självironiska detaljen de lyckades få in 
Flera såg säkert att under öppningscermonin så fungerade inte en av OS-ringarna. Nu under avslutningscermonin gjorde de samma sak på flit (det va riktiga människor som gestaltade ringarna)
 
Tummen upp för självironi!

12 Years a Slave

Igår kväll såg jag den Oscarnominerade filmen "12 Years a Slave". 
 
Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga Springs i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav.

FIlmen va riktigt bra och väldigt gripande och hemsk. Rekommenderar den verkligen. Blir spännande att se hur det går för den under Oscarsgalan 2 mars =)

Ombytta roller

Denna kortfilm regisserad av Éléonore Pourriat visar en man som efter att ha fört sitt barn till dagis blir utsatt för sexuella trakasserier. Filmen utspelar sig i en alternativ värld där det är kvinnorna som styr samhället och männen får utstå det många kvinnor utstår i vår värld idag.  Den är riktigt sevärd och gräver en sen djupt i bröstet efteråt
 

Flitig Studernade

Ibland måste man vara flitig studerande. Sitter på bibban och skriver på mitt slutarbete.
Känner verkligen att det ska bli så kul när allt detta är klart. Därför sätter jag in en högre växel nu så jag ska bli så långt som möjligt färdig till sommaren. 
Har svårt att tro att jag snart är färdig vid novia. Då blir det nya äventyr. Får se vart man hamnar.
 

Prisoners

Kollade en löjligt bra film igår/inatt. Prisoners
Det är en amerikansk dramathriller med Jake Gyllenhaal och hugh Jackman i huvudrollen och handlar om kidnappningen av två så flickor och familjens och polisens kamp att få tillbaka dem.
En riktigt bra film som håller en på helspänn hela vägen