Blogtips

Efter Yohios låt "Heartbreak Hotel" är det väl få som missat den japanska popkulturen (om man inte hört om den förr vill säga) Hur som helst. Klicka er in på denna blogg http://www.princessrin.com/  
Hon är en fantastisk gyaru makeup-artist från Sverige och hon har även sminkat Yohio flera gånger. SÅ visa denna fantastiska tjej lite kärlek =)!
 
blogtip
 

Blog Award

Såg att jag hade fått en blog award från fina Sofia så jag ska ta och svara på den =)
 
Men först, vad går en blog award ut på? Jo, du ska svara på de 5 frågorna du får. Sedan skicka vidare 5 nya frågor, som du själv hittar på, till 5 andra bloggare som du länkar på din blogg. Skriv på deras bloggar att de fått en nominering så att de inte missar den.
 
1. Om du kunde få en övernaturlig kraft, vilken skulle du vilja ha?

Jag skulle vilja kunna teleportera mig. Jag älskar att resa men sälva resandet kan bli ack så jobbigt. Tänk att bara kunna dyka upp på en söderhavsö precis när man vill. Underbart!
 
2. Vilket plagg / sak står högst upp på din önskelista för tillfället?

Svår fråga, det finns mycket. Men möjligen en  ny långklänning, ett par randiga byxor..ett par klargula byxor...ett par högklackade skor jag tittar drömande på vare gång jag är in på Bianco...
 
3. Något du aldrig någonsin skulle bära "in public" ?

En onepiece med crocs till. Skulle i och för sig aldrig heller bära det i min ensamhet heller...
 
4. Ett av dina bästa barndomsminnen?

Jag hade en fantastisk barndom så det är svårt att välja bara ett minne men någonting jag aldrig kommer att glömma är alla gånger farfar tog med mig ut på sparkstöttingen på vintrarna. Klara, kalla vinterdagar med tre meter höga snövallar på varsin sida om vägen och vägen som en isgata. Frosten som hängde i träden. Det kändes som vi va mitt i ett vinterparadis.
 
5. Vad skulle du helst av allt vilja jobba med om du fick bestämma ?

Jag skulle vila bli makeup-artist och special effect make up-artist till något stort filmbolag och sminka inför filmer som sedan vinner priser på diverse större galor
 
Och nu de bloggar som får svara på mina frågor:
 
Och frågorna ni ska besvara lyder:
Vad tror du är meningen med livet?
Vilket minne får dig alltid att dra på mungiporna när du tänker tillbaka på det?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Vad gör en dag perfekt enligt dig?
Vad är ditt mest intressanta möte?
 
 

Självstudieuppgift i Forskningsmetodik

Många tror att vi på estenomlinjen bara sitter o håller på med smink (detta är också anledningen till att många tror det är en "lätt" utbildning) så därför tänkte jag visa er vad jag just nu sitter och går igenom för att få min uppgift i Forskningsmetodik gjord
Jag ska ta reda på innebörden av 20 olika termer och bebgrepp som används inom forskning och till detta får jag endast använda litterära hjälpmedel (dvs inte googla)

And the winners are...

Satt uppe till 5 imorse och kollade Oscarsgalan. Här kommer listan på vinnarna
 
Best Picture: Argo
Actor in Leading Role: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Actress in Leading Role: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Actor in Supporting Role: Christopher Waltz (Dango Unchained)
Actress in Supporting Role: Anne Hathaway (Les Misérables)
Animated Feature Film: Brave
Cinematography: Life of Pi
Costume Design: Anna Karenina 
Directing: Life of Pi
Documentary Feauture: Searching for Sugar Man
Documentary Short: Inocentre
Film Editing: Argo
Foreign Language Film: Amour
Makeup and Hairstyling: Les Misérables
Music Original Score: Life of Pi
Music Original Song: "Skyfall" (Skyfall)
Production Design: Lincoln
Short Film Animated: Paperman
Short Film Live Action: Curfew
Sound Editing: Skyfall
Sound Mixing: Les Misérables
Visual Effect: Life of Pi
Writing Adapted Screenplay: Argo
Writing Original Screenplay: Django Unchained
 
 

Rihanna for River Island

Jag skrev tidigare att Rihanna skulle designa en kollektion för River Island (inlägget hittar ni HÄR) och här kommer bilderna från catwalken =) Jag gillar kollektionen skarpt och et finns mycket i denna ready-to-wear-kollektion som jag gärna skulle hitta i min garerob ;)
[gallery][/gallery]

Marc Jacobs ad banned

[gallery][/gallery]
Reklambilden för Oh, Lola! parfymen från Marc Jacobs blev bannad för att vara för sexuellt provokativ. Bilden där modellen Dakota Fanning sitter med en förstorad parfymflaska mellan sina lår har fått kritik och det menas att kombinationen av hennes position, var hon har parfymflaskan samt längden på hennes klänning "drar uppmärksamhet till hennes sexualitet"

Estenomer på rekrytering i Sverige

Två av mina klasskompisar samt min ena lärare har varit på rekrytering till estenomlinjen till Sverige =)
Vill ni läsa lite om det kan ni klicka er in på Bonis blogg. Där hittar ni bilder och annat sko från det samt mycket annat inspirerande =)
 
Vad jag har förstått har rekryteringsresan gått super och folk lockas till estenomlinjen. Jag vill dock påpeka (som jag gör många gånger) att trots att vi är en linje som kanske på utsidan upplevs slapp och enkel o att vi "bara sitter o sminkar oss" så är det en tung utbildning med långa, intensiva dagar och mycke uppgifter och ingen dans på rosor. Så man ska verkligen vilja detta =)! Det är en tuff bransh vi utbildar oss inom och är du inte beredd att satsa fult så hör du tyvärr kanske inte hemma just här =/
 
Men men om man verkligen vill så säger jag. Satsa och sök till estenomlinjen!! =D
 

Happy Valentine's Day

Glad alla hjärtans dag alla fina människor därute! Se till att hålla om din pojkvän/flickvän/vän idag och visa lite extra mycket att du älskar just den personen ^^
 
Ett stort grattis även till min älskade mamma som fyller år idag. Du är bäst =)!
 
(sorry att bloggningen lidit de senaste dagarna, jag har varit så sjukt stressad och knappt hunnit sitta ner. Jobbade hela natten sist natt för att få lite grejer klara tills idag)

The Jade Roller

lG7d7njWrYEj7sLhnYsY1NmU.jpeg:Amazon:photo
Har ni hört talas om Jade rullen? Det ser ut som en roller, men det har en liten bit av jade som du bokstavligen rullar över ditt ansikte. Medan Jade är främst betraktas som en dekorativ ädelsten, är den även betrodd att hålla helande krafter. Verktyget användes i forntida Kina för smidig, ungdomlig hy, och det har gjort lite av en comeback under de senaste åren. Jade rullen är tänkt att förbättra blodcirkulationen och främja lymfdränage, minska svullnader och eliminera toxiner. Det är också sagts att skärpa porerna, eftersom Jade förblir kallt även vid direkt kontakt med huden.
För att använda jade rullen, rullar du bara uppåt och utåt på ansiktet, halsen och id ögonen. Du ska bokstavligen "lyfta" rynkor och föroreningar upp och ut ur huden!
Har någon av er testat jade rullen? Kommentera gärna. Jag är faktiskt lite intresserad att tsta och se. Inte tror jag att det slätar ut rynkor men som en skön spa-behandling ^^

Agyness Deyns new collection for Dr Martens

Agyness Deyn samarbetar en en gång med Dr Martens och skapar sin andra kollektion. Denna kollektion, som är inspirerad av de lekfulla och livfulla Harajuku flickorna i Japan, finns tillgänglig i affärerna från och med den 22 februari. Agyness Deyn själv säger att kollektionen passar "flickor som är självsäkra och som har ett starkt sätt att visa sin stil och identitet utgående från hur de klär sig och vad det säger om dem".
 
[gallery][/gallery]

Tips for Valentine's Day

Alla hjärtans dag är på antågande och trots att det är en kommersiell högtid så affärerna ska tjäna mera vill man ju ändå gärna ha sig en liten överraskning den 14 februari. För mig har Alla hjärtans dag (eller Vändagen som det även heter i Finland och vars koncept jag gillar bättre) betytt min mammas födelsedag så jag har alltid haft en anledning och fira vare sig jag har pojkvän eller inte =) Så med det sagt, här kommer lite tips på presentar till din käraste eller till din bästa väninna =)
[gallery]Pandora [/gallery]

Neon for spring

Va på shopping i stan idag och konstaterade (even though I already knew it ;D) att neon är en väldigt trendig frg nu inför våren. Speciellt neongul och neonrosa =)! Varför inte, säger jag. Släng de tråkiga färgerna grått och svart och satsa på klara färger!

Stella McCartney launches Red Nose Day Collection

15 mars är det Red Nose Day i Storbritannien och Stella McCartney har designat en linje med Fairtrade-tröjor. Trycken på tröjorna är populära kulturikoner och Kate Moss (som även finns som tryck på en av tröjorna) kommer visa upp dem tillsammans med Daid Walliams. En viss procent av inkomsten för varje såld tröja kommer gå till Red Nose Foundation Comic Relief
[gallery]Stella McCartney's Tommy Cooper T-shirt[/gallery]
Tröjorna finns i både vuxen- och barnstorlek. Priserna är från £5.99 för barntröjor och från £9.99 för vuxen. De finns nu att köpa exklusivt från TK Maxx affärer och online

Wear Red Today

I USA idag (första februari) är det "National Wear Red Day". Dagen är till för att sprida medvetandet om kardiovaskulära sjukdomar (härt och kärlsjukdomar) bland kvinnor. Men varför ska USA endast ha denna dag? Jag tycker att vi också ska försöka. I know I will =) Så, har du bara möjlighet. Ta på dig något rött idag på Wear Red Day! =)