Hårfärgning

Hörde på nyheterna idag att på många hål i landet (men säkert även i Sverige) färgar frisersalongerna håret på de under 16 trots att de inte har målsmans tillåtelse för detta. Detta trots att det finns rekommendationer från hälsonämnden att man inte ska färga håret på barn pga de kemikalier som finns i hårfärg. Man ser ett tydligt tecken då det blir allt vanligare med hårfärgs-allergi.
 
Så nu är min fråga till er. Om ni har färgat håret, när gjorde ni det första gången? Skulle ni låta ert barn färga håret om han eller hon är under 16?
 
Jag tror jag var 15 eller 16 då jag tog bort min naturliga hårfärg. Och jag har ännu intee barn men jag tror inte jag skulle låta min pojke eller flicka färga håret då de är under 16 år. Har läst en del om dehär kemikalierna.
 
Men kommentera gärna och säg er åsikt =)
 

Chanel and the Diamond

Gabrielle "Coco" Chanel lär ha proklamerat att hennes favoritädelsten är diamanten och än idag använder det franska modehuset sig av dessa stenar. I videeon får vi se historien med Chanel och hennes diamanter men även ansiktena för deras smycken idag. 
 
"I want jewels that slip between the fingers of a woman like a ribbon" 
Chanel
 

Cosmopolitan i Sverige läggs ner

Tidigare idag publicerade svenska Cosmopolitan denna text på deras facebook-sida
 
"Tyvärr måste vi meddela den supertråkiga nyheten att Cosmopolitan kommer att upphöra med sin utgivning i Sverige. Vi har alltid haft ett starkt stöd från våra annonsörer, samarbetspartners och inte minst alla er fantastiska läsare, men vårt svenska förlag LRF Media och våra amerikanska ägare Hearst Magazines har enats om att avsluta sitt partneravtal vilket gör att vår licens därmed upphör. Ett beslut vi självklart respekterar.

Vi på Cosmoredaktionen vill passa på att tacka för alla de här underbara åren som har varit fyllda av skratt, glädje, kärlek och tokigheter. Vi brukar alltid säga att vi har världens bästa jobb och världens bästa läsare! Tack vare er och ert engagemang har det varit fantastiskt roligt att göra tidningen varje månad. Och vi har verkligen uppskattat alla era mejl, brev och samtal som har varit proppade med peppande feedback, spännande idéer och tips. 

Är du prenumerant kommer de nummer du har kvar i din prenumeration ersätts med VeckoRevyn. Om du inte vill ha VeckoRevyn ber vi dig kontakta Bonnier Tidskrifters kundtjänst på 08-454 95 12 senast den 1 februari (ha då ditt prenumerationsnummer och bankkontonummer nära till hands). För frågor som inte gäller prenumerationsärenden ber vi dig kontakta LRF Medias kundtjänst på 08-588 365 05.

Massor med kramar till alla er Fun Fearless Females där ute från hela redaktionen på Cosmopolitan."

Ear Cuff - This seasons must-have

Ear Cuffs har ett bra tag funnits på marknaden men nu till våren/sommaren 2013 är det riktigt hett att bära dem. Och denna trend behöver du inte ens ha öronen piercade för om du inte vill det. Bär dessa tillsammans med en uppsättning som gör att ena örat skymtar eller med håret nersläppt i beach-vågor så det blir ett subtilt skimmer där under ditt svall. 
ett sista tips är att se till att den sitter fast ordentligt så du inte tappar den 
[gallery]Topshop[/gallery]

Desire by Dolce&Gabbana

Domencio Dolce och Stefano Gabbana har skapat en ny parfym till deras "The One"-serie. Denna gång heter den "Desire"
Dess hjärta består av orientaliska blomdofter såsom Madonnalilja, indisk tubros, jasmin och plommonnektar. Ansiktet utåt för "Desire" kommer bli en av Dolce&Gabbanas favoriter, Scarlett Johansson.
Parfymen finns nu på Harrods och där kostar den £45, den kommer att släppas internationellt 27 fabruari

Nails Spring 2013

Inför våren 2013 kommer det lite nya texturer då det kommer till nagellack. 
OPIs liquid sand är glitterlack som fördelar glittret jämnare än tidigare och som namnet säger gör texturen sand-liknande.
Leather Effect gör, som namnet säger, att ytan får en matt och läder-liknande finish. Förpackningen från Nails Inc London kommer även med små dödskallar som dekorationer för den där extra rock'n'roll effekten.
Dior har satsat på ett vårdande lack som ger en lätt rosa-aktig nyans och som även ser till att dina tippar ser vitare ut för en subtil fransk manikyr.
Magnetiska nagellack är ingen nyhet men Essies sägs verkligen ge det där krokodil-mönstret som är meningen att bli
Nude naglar är alltid trendigt och Butter har satsat på att hitta den perfekta nyansen åt alla.
Ciaté kommer igen med något fantastiskt, nu är det magnetiskt grafitti naglar
Topshop ger oss de helt härliga nailart-pennorna
Chanel satsar på ballerina-stuket med naturlig färg på naglarna
Nalglar som ser ut som..ja..murbruk är det nya istället för crackle-lacken
Och sist men inte minst, Essie kommer äntligen med nailstickers. Klistra fast dem and you are ready to go ^^!
[gallery]OPI[/gallery]

Couture Hair and Beauty

Couture Fashion Week är i full gång och under denna tiden får modehusen chansen att visa sig på styva linan både då det kommer till kläderna och modellerna. Här kommer ett bildgalleri över några looks vi har fått se. Dramatiska från Versace och Dior men även mera naturliga och "ungdomliga" från Giambattista Valli
 
[gallery][/gallery]

Moodboard

Till kursen "Kreativitet" har vi som uppgift att skapa en så kallad Moodboard över saker som inspirerar oss så detta är vad jag pysslat med över helgen. Jag är ännu inte klar men jösses vad inspirationen stiger. Kreativitet på hög nivå! ;)

Moisturising Jeans

Jeans som skyddar dina ben från den uttrokande efekt som denim har, finns det? Jo nu gör det. Wrangler visar upp dessa "The Denim Spa Jeans". De innehåller hudvårdsprodukter som ska skydda benen. Är du intresserad kan du köpa dem från asos.com från och med 2 januari. Priset är £85. 

DIY Sticky Bobby Pins

Jag tycker om Do It Yourself-anvisningar och den här tycker jag va riktigt klyftig som Michelle Phan visar på sin blog. Den visar hur du gör för att få hårnålar eller bobby pins att lättare hålla sig fast i håret och inte glida ner
nUyB0OlKqCetFiVpVMt2Vm3z.jpeg:Amazon:photo
Placera några hårnålar på ett par lager av pappershanddukar
RD4XfuyCRWEwnRUyoQu5NgTa.jpeg:Amazon:photo
Spraya ett generöst lager med hårspray på dem
w1s8ncEd1ZRDkW0heWnQwWBA.jpeg:Amazon:photo
Vik upp sidorna på papprena och skaka så hårsprayen spider sig jämnt över hårnålarna
zqnti2HjVCukAalzW6sJKX3k.jpeg:Amazon:photo
Börja styla! Men vänta inte för länge med att sätta dem i håret så hårsprayet hinner torka ordentligt
 
Länk till inlägget hittar ni HÄR

Filmer

Blev att kolla några filmer igår bland annat
1408 har jag sett tidigare men jag gillar den. Bland de få filmer baserade på Stephen King - novell som är riktigt bra. Den lyckas alltid få mig att bli skrämd trots att jag vet vad som kommer att hända
Den här filmen som kom ut 2009 hade jag faktiskt inte hört om tidigare men jag gillade den =) Den hade en bra story och var mycket välgjord

Jewelry Trends Spring/Summer 2013

Till våren och sommaren 2013 gäller regeln Go Big or Go Home när det kommer till smycken :)
Riktigt stora örhängen är snyggt när du har håret uppsatt, antingen i en uppsättning eller bara i en enkel hästsvans. Stora halsband kan pigga upp vilken outfit som helst och ett riktigt statement-armband är en underbar partyaccessoar. Jag diggar stora smycken och ser fram emot vad man hitttar till våren och sommaren
[gallery][/gallery]

Spring/Summer 2013 Makeup Trends

Attention-grabbing eyes
Enhanced Minimalism
Focus Point: Lower lash-line
Colour Pop
Sixties
Velvet Skin
Colour Focus: Pink
Shades of Brown
Flutterly Lashes
Matte Lips
[gallery][/gallery]
Här kommer de trender inför våren som sågs på catwalken under modeveckan då vår och sommar-modet skulle visas upp =) Riktigt riktigt fina trender! 

Emma Watson in Love for Lancôme

Emma Watson är än en gång ansiktet utåt för Lancôme och denna gång är det deras vår/sommar 2013 kollektion "In Love". Kollektionen är en mix av våriga pastellfärger och starka toner av korall, violett, fuschia och orange. Här kommer några exempel ur kollektionen som Emma själv bär på reklambilden
[gallery][/gallery]
Vill ni se hela kollektionen.Klicka er in på Lancôme's hemsida

"Tuffa tider - då vill vi vara fina"

läste på dn.se en artikel ur ekonomisidorna om att trots lågkonjunturen så växer sig skönhetsbranschen bara starkare. För mig som studerar inom detta är det här glädjande nyheter.
 

"När konjunkturen viker står skönhets­branschen stark. Marknaden för nagelvård och spabehandlingar har exploderat. Till följd av detta skärps kraven i branschen – nu införs gesällprov för nageltekniker och makeup-artister.

Skönhetsbranschen växer. Bland trenderna finns de nya nagelsalongerna som bland annat finns på gallerior i storstäderna.

– Vi ser att skönhetsbranschen utvecklas i flera nya riktningar, säger Niklas Gustafsson, försäljningschef på HUI Research.

Även om nagelsalonger funnits i ett trettiotal år har antalet tekniker och aktörer ökat explosionsartat under de senaste tio åren.

En liknande utveckling har skett inom spabranschen som enligt siffror från Svenska hudterapeuters riksorganisation omsätter över fyra miljarder kronor om året och har en omsättningstillväxt på cirka 9 procent.

Genom att utveckla ett koncept som förenar skönhet och hälsa når man ut till en bred målgrupp. Man har även byggt upp ett samarbete med upplevelsemarknaden och det finns en uppsjö av olika boxar och kort som kan lösas in mot spabehandlingar.

– Fyrtiotalisterna är den största kundsektorn. Det beror delvis på att de har tid och pengar att investera i sig själva men även på att det dragits ned på den offentliga sektorn, vilket gör att vi tagit över många av deras hälsofrämjande verksam­heter, menar Carina Wallberg, ordförande i Svenska spa­föreningen.

Tillväxten på den svenska marknaden speglar den globala trenden. I USA har så kallade beauty bars dykt upp, kedjor som erbjuder storstadsbor att komma in och få sin makeup lagd till ett lägre pris än de traditionella skönhetssalongerna.

Att nagelbarer och spaanläggningar dykt upp i anslutning till svenska gallerior hänger troligen samman med att handelsplatser blir allt viktigare som mötesplatser.

När vi tillbringar mer tid på en handelsplats blir det också naturligt att vi gör andra saker där än bara handlar. Och det tycks vara ett lyckat koncept – tillsammans med restauranger och kaféer hör skönhetsbranschen till deltaljhandelns vinnare trots att vi befinner oss i en lågkonjunktur.

– När man inte har råd med annat tröstar man sig med att göra sig fin och i dåliga tider brukar man satsa mer på kosmetika än på kläder, säger Raija Zallot som är ordförande i Svenska estetikers yrkesförbund och som arbetat inom skönhetsbranschen sedan 1960-talets mitt.

Hennes erfarenhet visar att det går bra för branschen i stort, men att salonger i storstäder har det svårare än kollegerna på landsbygden på grund av höga hyror och större konkurrens, bland annat från lågprisaktörer.

Nu införs gesällprov för både nageltekniker och makeup-artister – något Raija Zallot hoppas kommer att höja yrkenas status och bringa ordning i en rörig bransch

– Vill man ha en bra behandling ska man titta vart man går. Det är svårt för kunden att förstå varför man ska betala 600 kronor för en nagelbehandling som en annan aktör erbjuder till halva priset. Men det är sällan både billigt och bra, menar hon."


Reporter var Helen Preutz (helen.preutz@dn.se)

Länk till artikel hittar ni HÄR

Myter om läppbalsam och beroendet av detta

Det finns flera myter om läppbalsam och läppfett så nu tänkte jag slå hål på dem åt er =)
 
1. Du måste använda läppbalsam hela tiden för att hålla läpparna mjuka

Kosmetikföretagen som vill sälja mera späder på denna myt. Läpparna är naturligt mjuka och läppbalsam ska du använda för att skydda dem mot till exempel UV-strålar (som du på samma sätt skyddar huden mot den). Torra och spruckna läppar kan bero på olika saker men läppbalsam och läppfett är inte lösningen på problemet. Du kan använda det för att göra läpparna redo för övriga produkter såsom läppstift, men du ska inte använda det hela tiden.
 
2. Flitigt användande av läppbalsam återfuktar dina läppar

Många tror detta och tyvärr är fallet helt det motsatta. Ett flitigt användane av läppbalsam verkar uttrokande för läpparna. Delvis för att läppbalsam som doftar gott, så detta ämne som gör detta verkar uttrokande. Delvis för att det har o göra med kroppens generella funktioner. Precis som om du har oljig hud och du torkar ut den för att få bort oljan med resultatet att huden blir ännu oljigare, på samma sätt fungerar läpparna. Om du har torra läppar och hela tiden sätter läppfett på dem så kommer läpparna reagera med att bli ännu torrare. Det blir som en ond cirkel. Ju mer du använder läppbalsam, desto torrare blir dina läppar, desto oftare använder du läppbalsam. 
 
3. När du väl är beroende av läppbalsam finns det ingen återvändo

Precis som vilket annat beroende så när du väl bestämt dig för att sluta måste du vara konsekvent. Är dina läppar riktigt illa så smörj på lite vaselin där det är som värst och drick mycke vatten. 
 
4. Samtliga läppbalsam är gjorda på samma sätt

Nej. Vissa är gjorda med doftämnen eller smak som torkar ut läpparna och gör dem beroendeframkallande. Vissa innehåller inga doftämnen men andra ämne som torkar ut dina läppar. 
 

Burt's Bees Honey Lip Balm

Jag är inte den som konstant använder läppbalsam eller läppfett (för man ska inte göra det) men jag brukar använda det innan jag ska applicera läppstift eller läppglans ör att det ska glida på bättre och sitta snyggare på. Därför passade jag på att köpa en av mina personliga favoriter då det kommer till läppbalsam medan jag var på båten igår. Jag köpte Burt's Bees Honey Lip Balm. 
Det jag gillar med produkten är att, förutom att den är naturlig, är att jag tycker till skillnad från andra märken såsom Nivea att den inte gör det motsatta till vad den egentligen ska göra. Den torkar inte ut mina läppar utan ger dem istället en extra kick 

Nyårslöften

God fortsättning på det nya året!
Såhär när man har firat nyårsafton hör det ju till att man avlägger nyårslöften som man ska hålla under hela året. Jag kan ärligt säga, jag är riktigt dålig på att avlägga nyårslöften och på att hålla nyårslöften men i år har jag åtm ett som jag vet jag kommer hålla eftersom jag redan hållit på med det i ett halvår.
 
Jag ska bli bättre på att laga mat
 
Jag har varit riktigt usel på att laga mat men jag har bestämt mig för att bli en bättre kock. Så sedan skolstarten i höstas har jag försökt börja laga mera och bättre mat. Detta har jag lovat mig själv att fortsätta med och ja, vem vet, kanske blir en riktig mästerkock av mig ^^!
Tro dock inte att detta kommer att resultera i att bloggen blir en matblogg. Nej, denna sida är tillägnad mode och skönhet och det kommer jag fortsätta med =)
 
Hoppas ni alla hade en helt fantastisk nyårsafton och en super början på 2013. Jag vet jag har haft i alla fall ^^