Myter om läppbalsam och beroendet av detta

Det finns flera myter om läppbalsam och läppfett så nu tänkte jag slå hål på dem åt er =)
 
1. Du måste använda läppbalsam hela tiden för att hålla läpparna mjuka

Kosmetikföretagen som vill sälja mera späder på denna myt. Läpparna är naturligt mjuka och läppbalsam ska du använda för att skydda dem mot till exempel UV-strålar (som du på samma sätt skyddar huden mot den). Torra och spruckna läppar kan bero på olika saker men läppbalsam och läppfett är inte lösningen på problemet. Du kan använda det för att göra läpparna redo för övriga produkter såsom läppstift, men du ska inte använda det hela tiden.
 
2. Flitigt användande av läppbalsam återfuktar dina läppar

Många tror detta och tyvärr är fallet helt det motsatta. Ett flitigt användane av läppbalsam verkar uttrokande för läpparna. Delvis för att läppbalsam som doftar gott, så detta ämne som gör detta verkar uttrokande. Delvis för att det har o göra med kroppens generella funktioner. Precis som om du har oljig hud och du torkar ut den för att få bort oljan med resultatet att huden blir ännu oljigare, på samma sätt fungerar läpparna. Om du har torra läppar och hela tiden sätter läppfett på dem så kommer läpparna reagera med att bli ännu torrare. Det blir som en ond cirkel. Ju mer du använder läppbalsam, desto torrare blir dina läppar, desto oftare använder du läppbalsam. 
 
3. När du väl är beroende av läppbalsam finns det ingen återvändo

Precis som vilket annat beroende så när du väl bestämt dig för att sluta måste du vara konsekvent. Är dina läppar riktigt illa så smörj på lite vaselin där det är som värst och drick mycke vatten. 
 
4. Samtliga läppbalsam är gjorda på samma sätt

Nej. Vissa är gjorda med doftämnen eller smak som torkar ut läpparna och gör dem beroendeframkallande. Vissa innehåller inga doftämnen men andra ämne som torkar ut dina läppar. 
 
- Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej