Halloweentip #6

Ännu ett halloweentips ^^
Vi ska ta oss en titt på olika bålar man kan servera under sin halloweenfest =)

Blodig bål, 10 pers.
2 liter röd druvjuice
1.5 liter vit rom
½ liter tequila
4 stycken gelatinblad
2 stycken pressade limefrukter
Koncentrerad citronsaft efter egen smak

Förbered gelatinbladen (i varmt vatten) enligt anvisningar på förpackningen. Häll druvjuice, limesaft och alkohol i en stor skål (alternativt hink). Tillsätt gelatin tills det blir trögflytande så det påminner om blodets konsistens. smaka av med citronsaft (och socker beroende på hur söt druvjuicen är)


Halloweenbål, 4-6 pers
1 liter hallonsoda eller tranbärsjuice
2-3 matskedar pressad apelsin eller lime
4-6 stycken lakritsklubbor eller -bitar

Smaksätt väl kyld soda eller juice med apelsin- eller limesaft. Häll upp i glas och stick ner en klubba i varje eller lägg i bitar

Piratbål, ca 2 liter
1 stor flaska mineralvatten
1 deciliter vit baksirap
1 förpackning juicekoncentrat, ananas eller apelsin

Blanda juicekoncentrat med sirapen i en bålskål och häll på miineralvatten


Dödskallebål, ca. 20 glas
1 liter cider
1 liter svartvinbärsjuice
3/4 deciliter blå curacosirap
Tunt skal av 1-2 apelsiner
Vodka

Blanda cider och drickfärdig svartvinbärsjuice i en stor skål.
Rör i curaco så bålen blir helt svart!
Tillsätt vodka med eller utan smak, till exempel Absolut kurant eller Absolut citron
Skala apelsinerna till tunna skivor, storlek som enkronor
Skär ut dödskallar med skalkniv
Låt dom flyta i bålen
Tillsätt is




- Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej