Deprimerande läsning från X3M.yle.fi

En artikel angående studentbostäder i Finland och hur du hittar dem
aningen deprimerande läsning faktist :P

"Det har igen blivit dags för studenterna att söka sig nya lägenheter att äta tonfisk och lyfta studiestöd i. Men inte vilka som hälst lägenheter, det ska vara en egen enrummare. Helst billig och ganska snygg. Så här ser läget ut i studiestäderna. 


Helsingfors


Ska du börja studera i Helsingfors och försöker hitta en mysig etta att bo billigt i? Låt mig skratta snorigt. Dina chanser är ungefär lika stora som Amy Winehouses möjligheter att bli nykterist. Studiebostadsstiftelsen har inte ettor till nya studeranden. På privata marknaden är du tvungen att punga ut ungefär 600 euro för en lya.


Åbo


I Åbo är läget inte helt lika uselt som i Helsingfors. Studiebostadsstiftelsen kan erbjuda en etta om du har bra tur, men räkna inte med det. Däremot bor du mycket billigare i en privat etta än i Helsingfors. I medeltal kostar de små ettorna kring 400 euro.


Vasa


Här har vi vinnaren! Till hösten hinner du inte få en billig studielägenhet att bo ensam i, men har du lite tålamod uppenbarar sig en sådan också förr eller senare. Om du inte hinner vänta är det inte heller så farligt. Hyresprisen ligger ungefär på Åbos nivå."
- Johanna

Kommentarer

Jonna säger:

Kan no säij att eje fittit svårt i Hesa just nu XD Alla legenhäiter e fittit dyrt, milan 600-800 fö en etta elå än tvåa :P Men ja har iallafall turen ti få far å koll på två stycken imr, så man får ju hoppas man får nain åv di! Fast nu hyron je 600€ + vaten å el... D: haha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej